Hijswerkzaamheden

Hijswerkzaamheden zijn een onmisbaar onderdeel van onze dienstverlening in de industrie: aan industriële verplaatsingen, machinetransport of opslag van zware machines komen meestal wel hijswerkzaamheden te pas. Van oudsher zijn wij specialist in hijsen en heffen van machines of delen daarvan, vooral daar waar de ruimte beperkt is en een creatieve oplossing nodig is. Naast onze hijswerkzaamheden met onze mobiele kranen en autolaadkranen, zijn wij met onze compactkranen serie zeer flexibel inzetbaar.

Uitgebreid samenspel bij hijswerkzaamheden in de industrie

Wie wel eens (industriële) hijswerkzaamheden van dichtbij heeft meegemaakt, weet dat hijsen en heffen daarbij veel verder gaat dan alleen de verticale verplaatsingen zelf. Er komen veel factoren samen op zulke momenten. Een uitgebreid samenspel van ons dienstenaanbod, dat goed op elkaar moet worden afgestemd!

Telkens unieke aanpak hijswerkzaamheden

Op elke industriële locatie zijn tal van aandachtspunten om rekening mee te houden bij het uitvoeren (en voorbereiden) van hijswerkzaamheden. Verkeer, vergunningen, bomen, lantaarnpalen en andere omgevingsfactoren vormen nog maar een klein deel. Binnenin gebouwen zijn er onder andere beperkte bewegingsruimte, leidingen, andere machines, speciale vloeren of vloercoatings, specifieke hygiënevoorschriften of een draaiende productieomgeving om aan te denken. Ook moet er wel eens een dak of een muur opengemaakt worden om hijswerkzaamheden gedaan te krijgen. En worden er machines of hele productielijnen vanuit het buitenland geleverd? Denkt u dan ook aan tussentijdse opslag en het precies op elkaar afgestemd leveren en plaatsen van alle onderdelen in de juiste volgorde. Al onze hijswerkzaamheden voor de industrie vragen telkens om een unieke aanpak en menselijk denkwerk.

Voor alle hijswerkzaamheden hebben wij een passende oplossing. Juist ook bij weinig ruimte, beperkte hoogte of geringe toegang. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in compactkranen. Wij beschikken ook over volledig elektrische minikranen, waardoor er geen dieseluitstoot in uw productieomgeving komt.

Hijswerkzaamheden met een plan!

Een goed begin is het halve werk, ook als het om hijswerkzaamheden gaat. Het vooraf zorgvuldig in kaart brengen van alle factoren is net zo onmisbaar voor het slagen van een project in hijsen en heffen, als het gebruik van goede materialen. Daarom nemen wij de tijd voor een zorgvuldige voorbereiding. Voordat we met de hijswerkzaamheden beginnen, analyseren we de locatie en nemen vooraf met u uitgebreid alle risico’s en aandachtspunten door. Vervolgens stellen wij als u dat wilt een gedegen hijsplan of een compleet projectplan op voor een veilige en efficiënte aanpak.

Een paar voorbeelden van hijsen en heffen

 • Machine-opbouw met behulp van hydraulische liftsystemen
 • Plaatsen of verwijderen van complete productielijnen of grote drukpersen
 • Verplaatsen of hijsen en heffen van machines in fabriekshallen
 • Vervangen van zware walsen binnen een productielijn
 • Uitwisselen van roltrappen

Ieder project vraagt weer om hijswerkzaamheden op maat. Creatieve oplossingen waarin er met u wordt meegedacht. Wij ontwerpen de aanpak en zorgen ook voor de keuringen die nodig zijn. Voordat de werkzaamheden beginnen, komen wij uw situatie bekijken. Wij kiezen het juiste materieel, bepalen de plaats van de kranen en maken een planning voor de hijswerkzaamheden. Veiligheid is de basis: wij beschikken over gekwalificeerde riggers en machinisten. Ons hijsmaterieel wordt bovendien structureel gekeurd, zodat elke last veilig verplaatst kan worden zonder gevaarlijke situaties. Meer weten? Neem contact op.

De voordelen van Albert van de Scheur

Hijswerkzaamheden

 • check
  Alles van A tot Z geregeld
 • check
  Altijd bereikbaar, flexibel en betrokken
 • check
  Alle nodige certificaten in huis

Projecten in hijswerkzaamheden & machine opslag

Als vaste leverancier van onder meer hijswerkzaamheden, hebben wij in juli weer een project uitgevoerd voor het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Het ging dit keer om een Warmte-KrachtKoppeling (WKK) die vernieuwd moest worden.  Hoe wij dat hebben gedaan? Eerst diende de oude WKK verwijderd te.. lees verder

Gebruikt materieel:

Default CTA

Op zoek naar een betrouwbare partner voor uw hijs- of transportwerkzaamheden?

Meer diensten

Interessante pagina?