Medewerkers vertellen

Zo ziet werken bij Albert van de Scheur eruit

Bij Albert van de Scheur zijn wij doorlopend op zoek naar mensen. Ervaren medewerkers én gemotiveerde studenten of schoolverlaters die het vak (verder) willen leren. Hoe ziet het werken bij Albert van de Scheur eruit? Om je een beeld te geven, vertellen onze medewerkers je graag hoe zij zijn gekomen waar ze nu staan en hoe zij hun werk ervaren.

Het vak leren? Dat kan bij ons!

Eén van onze medewerkers Logistiek en Machinetransport is begonnen als BBL-er. Al het theoretische van school vond hij maar niks en hij wilde liever lekker aan de slag. Hij heeft bij ons in nog geen 5 jaar tijd, twee BBL-opleidingen gedaan en daarna diverse certificaten gehaald, zoals VCA, rigger, hal- en portaalkraan en heftruck. “Ik heb nu bijna mijn groot rijbewijs gehaald en volg inmiddels ook weer een opleiding. Om zoveel mogelijk papieren te halen, zodat ik steeds breder inzetbaar word en meer variatie krijg in mijn werk!”

“Alles wat niet standaard is en waar je echt bij moet nadenken en moet improviseren, dat vind ik leuk! Dat gebeurt regelmatig op meerdaagse klussen, die ik dan ook graag doe. Verder is de afwisseling in contacten met klanten en het samenwerken prettig om te doen. Bij ons krijg je alles wat minder goed gaat, maar ook alles wat wél goed gaat te horen. Daar heb je echt wat aan!”

Kraanmachinist en meewerkend voorman

Een andere collega die al met iets meer ervaring bij ons binnenkwam en momenteel de rol van meewerkend voorman vervult, ervaart het werk vooral als veelzijdig: “In het begin komt er zo veel op je af, het is zó veelzijdig en het kan wel een paar jaar duren voordat je zelfstandig bent in dit werk. Je doet dit werk wel echt samen!”

“Ik wilde niet alleen kraanmachinist zijn, maar daarbij ook klantcontact hebben en meedenken in oplossingen. Het samenspel van hijsen, demonteren en monteren van machines en de steeds wisselende samenwerkingen, maakt het geheel afwisselend en veelzijdig. Juist die diversiteit maakt het mooi!”

Werken bij Albert van de Scheur: wat heb je nodig?

Als je het onze medewerkers vraagt, heb je het volgende nodig:

  • (Technisch) Inzicht: verschillende manieren kunnen bedenken om iets aan te pakken of op te lossen
  • Humor en een vlotte babbel.
  • Je bent niet altijd voor het eten thuis, begint wel eens vroeg of bent laat thuis. Of bent wel eens een paar dagen weg, dus dat moet je wel willen. Het is ook wel eens leuk om met je collega’s op een buitenlandse klus te zijn, daar krijg je goede collegiale banden van!
  • In ieder geval moet je hier wel een stevige dosis droge humor hebben!
  • Wat technisch en ruimtelijk inzicht moet je wel hebben. Weten hoe je iets uit elkaar moet halen of inschatten of een draai of kanteling gaat lukken bijvoorbeeld.
  • Als je hier met je handen op de rug gaat staan, kom je niet vooruit. Je moet wel moeite willen doen om wat te leren!
  • Vindingrijkheid en improvisatie is in dit vak wel belangrijk. Als iets veel zwaarder blijkt dan werd aangegeven, wil je natuurlijk wel met een goede oplossing komen als je daar staat.
  • Flexibiliteit is een echte must! Je werkt hier niet dagelijks van 7 tot 16 uur. Die dagen zijn er ook wel, maar soms ben je ook wel een paar dagen van huis of maak je lange dagen. En, niet onbelangrijk, dan moet ‘thuis’ het er natuurlijk ook wel mee eens zijn.

Zie jij jezelf wel werken in deze flexibele, uitdagende werkomgeving? Of je al ervaren bent of niet, wij hebben plek voor jou! Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer. Wie weet spreken we elkaar binnenkort.

Takel oranje

Achter de schermen bij Albert van de Scheur

Bekijk alle nieuwtjes
Welkom terug! Harold over zijn werk
20 Februari 2024

Welkom terug! Harold over zijn werk

Deze maand is Harold, projectleider bij Albert van de Scheur, bij ons teruggekomen! Na een carrière…

Even voorstellen: onze nieuwe collega Arriën
13 Februari 2024

Even voorstellen: onze nieuwe collega Arriën

Graag stellen wij bij deze weer een van onze nieuwe collega’s voor. Deze week aan…

Even voorstellen: Onze nieuwe collega Kevin
16 Januari 2024

Even voorstellen: Onze nieuwe collega Kevin

Graag stellen we weer een van onze nieuwe collega's voor. Deze week aan het woord:…

Interessante pagina?