Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

28 April 2022
Ruth Bosch

Wist je dat 28 april door de Internationale Arbeidsorganisatie is uitgeroepen tot jaarlijkse ‘Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk’ (World Day for Safety and Health at Work)? Deze internationale dag focust op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Een uitgelezen kans om het bewustzijn rondom gezond en veilig werken te vergroten en preventie van beroepsziekten te bespreken met collega’s.

Voor ons een mooi moment om aan te kondigen dat wij gestart zijn met het vereenvoudigen en digitaliseren van onze VGM processen!

In Nederland zijn werkomstandigheden m.b.t. veiligheid en gezondheid relatief goed geregeld. Dat neemt niet weg dat wij allemaal verantwoordelijk blijven om elkaar scherp te houden op dit vlak om het zo te houden en daar waar mogelijk te verbeteren.

Wij zijn druk bezig met het vullen en inrichten van onze nieuwe DareToCare (veiligheids) app. Daarin staan inmiddels al onze handboeken, documenten en formulieren op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Onze testgroep zal in de komende weken de app gaan testen om eventuele kinderziektes eruit te halen en te kijken wat nog beter zou kunnen, zodat we dit jaar nog een mooie, goed werkende app kunnen opleveren. Deze zal ons helpen om sneller en makkelijker te werken aan VGM en straks ook nog eens papierloos te werken op dit onderwerp!

Binnenkort meer informatie!

Kraan groen

Interessante blog?

topic image

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwtjes
Jubileumviering
11 Maart 2024

Jubileumviering

Maandag 4 maart was het dan écht zo ver: het 90 jarig bestaan van Albert…

Welkom terug! Harold over zijn werk
20 Februari 2024

Welkom terug! Harold over zijn werk

Deze maand is Harold, projectleider bij Albert van de Scheur, bij ons teruggekomen! Na een carrière…

Even voorstellen: onze nieuwe collega Arriën
13 Februari 2024

Even voorstellen: onze nieuwe collega Arriën

Graag stellen wij bij deze weer een van onze nieuwe collega’s voor. Deze week aan…