Terug van weggeweest: Michel over zijn werk

27 Juli 2023
Ruth Bosch

Michel, 20 lentes jong, werkt nu 2,5 jaar bij Albert van de Scheur, inmiddels als Chauffeur plus……

Gewoon lekker op de vrachtwagen en klaar – Of?

Toen ik mijn BBL opleiding tot chauffeur wegvervoer ging volgen bij ROC Apeldoorn, was het nog best lastig om een leerbedrijf te vinden. Ik werd toen door mijn begeleider op school in contact gebracht met Albert van de Scheur en kende dit bedrijf toen nog helemaal niet.

Ik begon mijn opleiding eigenlijk met de gedachte “Ik ga gewoon lekker rijden en klaar!”, maar dat pakte toch wel anders uit, vertelt Michel lachend. Daarvoor moet je hier toch echt niet zijn.

De eerste keer dat ik mee mocht op klus met de grote kraan, heeft best indruk gemaakt! Dan zie je dus ook wat er nog meer allemaal kan. Maar het is goed om bij het begin te beginnen: ‘aan de zaak’ meelopen, opruimen, weten waar alles staat, VCA certificaat en heftruckbewijs halen. Zo vind je je weg wat beter. Meehelpen met laden en lossen kwam pas later en dat rijden natuurlijk ook pas nadat ik mijn rijbewijs had. Mijn 2 jarige BBL opleiding heb ik versneld in 1,5 jaar afgerond. Dat ging dus wel prima!

In dezelfde tijd dat ik hier begon, was er een collega van ongeveer dezelfde leeftijd met een andere BBL opleiding bezig. Dat was wel leuk, dan loop je toch wel samen op en heb je ook meteen wat raakvlakken.

Terug van weggeweest

Toen ik mijn opleiding had afgerond, wilde ik gewoon heel graag lekker gaan rijden, maar daar kreeg ik naar mijn smaak te weinig de kans voor. Na wat gesprekken heb ik afscheid genomen en ben ik elders gaan werken. Gewoon bulk rijden. Maar dat had ik snel gezien, ik miste toch wel wat afwisseling. Dus was ik snel weer terug!

En dan dus toch chauffeur plus……..

Intussen ben ik lekker veel op pad, ook naar het buitenland. En ik heb mijn autolaadkraanpapieren binnen! Er zijn verschillende mogelijkheden om meer kraanpapieren te halen, maar eerst wil ik de autolaadkraan goed onder controle krijgen en er zelfstandig mee kunnen werken. Daarna zie ik wel weer verder!

Werkplezier is belangrijk. Voor mij betekent dat vooral plezier hebben met collega’s, werken met mooi materiaal en de afwisseling in mijn werk. Ik vind het dus ook belangrijk dat er genoeg mogelijkheden zijn om wat bij te leren. Ik zit hier dus prima!

Wat heb je volgens Michel nodig om te werken bij Albert van de Scheur?

  • Geduld en precies zijn: het is vaak echt centimeterwerk om alles precies op de juiste plek te krijgen
  • Een goede werkhouding: gewoon bij het begin beginnen, goed opletten en meehelpen tot je zelfstandiger wordt.
Kraan groen

Interessante blog?

topic image

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwtjes
Nieuwe hal: nóg meer opslagruimte!
12 Juli 2024

Nieuwe hal: nóg meer opslagruimte!

We hebben nu nóg meer opslagmogelijkheden! Sinds kort hebben wij een nieuwe opslaglocatie erbij. Een…

Nieuwe Pacton Trailer
25 April 2024

Nieuwe Pacton Trailer

Enkele maanden voor zijn pensioen krijgt onze collega Dick nog een prachtige nieuwe Pacton trailer! 

Jubileumviering
11 Maart 2024

Jubileumviering

Maandag 4 maart was het dan écht zo ver: het 90 jarig bestaan van Albert…