Welkom terug! Harold over zijn werk

20 Februari 2024
Ruth Bosch

Deze maand is Harold, projectleider bij Albert van de Scheur, bij ons teruggekomen! Na een carrière switch naar een kantoorfunctie bij een andere organisatie, merkte Harold dat dit niet zo bij hem past en hij liever zijn werk als projectleider bij ons weer oppakt. Een mooi moment om terug te kijken: hoe heeft hij zijn werk in die jaren ervaren?

Hovenier met een uit de hand gelopen hobby

“Na ruim 10 jaar als hovenier te hebben gewerkt kwam Albert van de Scheur op mijn pad. Voor de lol had ik een groot rijbewijs gehaald en ik had wel wat technische ervaring. Als hovenier deed ik namelijk ook aan machineonderhoud in de winter. Ik kwam ook veel bij vrienden die een werkplaats of autogarage hadden. Toen ik een vacature voor kraanmachinist zag bij Albert van de Scheur heb ik dus gereageerd.”

Van Manusje-van-alles tot projectleider

“Op mijn 26e ben ik bij Albert van de Scheur begonnen als manusje van alles met alleen een groot rijbewijs. Daarna heb ik mijn kraanpapieren gehaald en ben ik veel meegegaan met mijn meer ervaren collega’s. Ik heb met diverse kranen gewerkt en handigheid gekregen in precieze compactkraanklussen. De toenmalig directeur, Johan van de Scheur, vroeg mij waar mijn ambities lagen. Gekscherend zei ik dat ik wel directeur wilde worden. Hij gaf toen aan dat er hier wel veel mogelijk is. In ieder geval heb ik mijn ambitie om projectleider te worden intussen wel waargemaakt.“

“Als je iets van iemand anders verwacht moet je dat, vind ik, eigenlijk ook eerst zelf kunnen en goed kunnen uitleggen. Uiteindelijk heb ik de SEVT opleiding tot meewerkend voorman gevolgd. Daar leer je bijvoorbeeld hoe je een hijsplan opstelt, hoe je tekeningen leest en hoe je met klanten en collega’s communiceert. Je moet in deze rol natuurlijk ook letten op veiligheid van je collega’s en jezelf.“

Afwisseling en samenwerken

“Dit is wel een aparte business, het was wel wennen in het begin!” zegt Harold lachend. “In het begin komt er zo veel op je af, het is zó veelzijdig en het kan wel een paar jaar duren voordat je zelfstandig bent in dit werk. Je doet dit werk wel echt samen!”

“Persoonlijk wilde ik niet alleen kraanmachinist zijn, maar daarnaast ook graag contact met de klant en binnen mijn werk oplossingen bedenken. Ik ben dan ook wel eerst veel met de meer ervaren collega’s mee geweest. Het samenspel met hijsen, demonteren en monteren van machines en de steeds wisselende samenwerkingen met bijvoorbeeld technische diensten van klanten, maakt het geheel afwisselend en veelzijdig. Juist die diversiteit maakt het voor mij mooi!”

“Het mooiste vind ik de klussen van een aantal dagen. Binnen Nederland of internationaal maakt mij niet zoveel uit. Ik houd van de afwisseling, wisselende contacten en goede samenwerkingen met klanten. Als de klus weer goed afgerond is en je dan merkt dat de klant hiermee goed geholpen is, geeft dat voldoening. En dan weer door naar het volgende project! “

Veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling

“Je hebt hier veel vrijheid in dit werk om je eigen aanpak te bedenken. Kwaliteit staat in dit werk voorop. We hebben te maken met waardevolle machines, dat vergt een heel andere aanpak dan bijvoorbeeld bij een ‘gewoon’ transportbedrijf waarbij iets zo snel en goedkoop mogelijk van A naar B moet. We hebben dus niet te maken met grote tijdsdruk, maar het moet vooral zorgvuldig gebeuren. Je moet goed nadenken en kunnen improviseren, dat maakt het ook zo uitdagend. En als je de ambitie hebt, zijn er veel mogelijkheden om door te groeien.”

Wanneer ben je volgens Harold geschikt voor Albert van de Scheur?

  • In ieder geval moet je hier wel een stevige dosis droge humor hebben!
  • Wat technisch en ruimtelijk inzicht moet je wel hebben om te weten hoe je iets uit elkaar moet halen of in te schatten of een draai of kanteling gaat lukken.
  • Als je hier met je handen op de rug gaat staan, gaan ze je niet stimuleren hoor, dus je moet wel moeite willen doen om wat te leren!
  • Vindingrijkheid en improvisatie is in dit vak wel zo handig. Als iets bijvoorbeeld veel zwaarder blijkt dan de klant dacht, dan wil je natuurlijk wel met een goede oplossing komen als je daar staat.
  • Flexibiliteit is een echte must! Je werkt hier niet dagelijks van 7 tot 16 uur. Die dagen zijn er ook wel, maar soms ben je ook wel een paar dagen van huis of maak je dagen van 6 tot 18 uur. En, niet onbelangrijk, dan moet ‘thuis’ het er natuurlijk ook wel mee eens zijn.

Welkom terug Harold! 

Kraan groen

Interessante blog?

topic image

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwtjes
Nieuwe hal: nóg meer opslagruimte!
12 Juli 2024

Nieuwe hal: nóg meer opslagruimte!

We hebben nu nóg meer opslagmogelijkheden! Sinds kort hebben wij een nieuwe opslaglocatie erbij. Een…

Nieuwe Pacton Trailer
25 April 2024

Nieuwe Pacton Trailer

Enkele maanden voor zijn pensioen krijgt onze collega Dick nog een prachtige nieuwe Pacton trailer! 

Jubileumviering
11 Maart 2024

Jubileumviering

Maandag 4 maart was het dan écht zo ver: het 90 jarig bestaan van Albert…