Werken én leren: Daan over zijn werk

28 Juni 2022
Ruth Bosch

Daan Meurs, 21 lentes jong, werkt nu bijna vier jaar bij Albert van de Scheur, inmiddels als medewerker logistiek en machinetransport.

Niet zo’n schooltypje….of toch wel?

'Op de middelbare school dacht ik nog automonteur te worden, later ben ik via mijn bijbaan in de slagerij van een supermarkt bij een slager terechtgekomen en ben de opleiding tot slager gaan volgen. Dat bleek niet echt wat voor mij. School vond ik toen ook niet echt leuk. Ik was nog een beetje zoekende en mijn vader kende de toenmalig directeur van Albert van de Scheur en dacht dat dat misschien wel wat voor mij kon zijn. Nét voor mijn achttiende verjaardag ben ik hier begonnen als leerling logistiek medewerker en ben tegelijk de 1 jarige BBL opleiding begonnen en binnen een half jaar cum laude geslaagd! Toen had ik de smaak te pakken en wilde ook heel graag in de ploeg gaan werken.'

'Vervolgens ben ik de 2 jarige BBL opleiding tot logistiek teamleider gaan volgen en die heb ik toen in 1,5 jaar afgerond. Dat ging me dus ook wel goed af. Bij de diploma uitreiking grapten de docenten nog “en dat voor een part-time student”. Als het niet nodig was om in de klas te zitten (omdat ik vooruit geleerd had en het huiswerk al af had) ging ik liever aan het werk bij Albert van de Scheur op die dagen.'

Intussen ben ik begonnen met mijn vrachtwagenrijbewijs en binnenkort start ik met mijn volgende opleiding elektromonteur, lekker bezig dus!

Veel uitdaging en afwisseling

Bij mijn allereerste klus moest er een enorme wals van 5 meter door een piepklein raampje van 1 bij 1 op hoogte naar buiten. Dat leek mij een behoorlijke uitdaging, maar het ging eigenlijk heel rap en daarna dacht ik alleen maar: dit wil ik ook!

Klussen van meerdere dagen vind ik het leukst. Hier kom je ook wel wat vaker voor verrassingen te staan, denk je misschien thuis nog eens na over hoe je het morgen verder gaat aanpakken en moet je ook vaker improviseren. Dat vind ik leuk, ik hou wel van een uitdaging: alles wat niet standaard is en waar je over na moet denken!

Verder vind ik de afwisseling in contacten met klanten en samenwerken met steeds weer andere mensen erg leuk. Goede samenwerking en leuke collega’s zijn ook heel belangrijk voor me. En: of je nou iets fout doet of goed, dat krijg je wel te horen hier. Dat vind ik fijn, zo leer je ook echt wat!

En dan toch weer verder leren…..

Intussen werk ik nu ongeveer anderhalf jaar in de ploeg mee en dat bevalt me prima! Ik krijg veel ruimte om nieuwe dingen te proberen of zelfstandig werk uit te voeren. “Laat het maar weten als je er niet uitkomt” hoor ik dan. En dat is wel prettig. Verder heb ik nog allemaal cursussen en opleidingen gevolgd zoals die voor VCA, rigger, hal- en portaalkraan, hoogwerker, heftruck, en aanhanger rijbewijs. Dat vind ik ook echt leuk en belangrijk: zoveel mogelijk papieren halen! Zo word ik steeds breder inzetbaar en krijg ik steeds meer variatie in mijn werk.

Wat heb je volgens Daan nodig om te werken bij Albert van de Scheur?

  • Inzicht: verschillende manieren kunnen bedenken om iets aan te pakken of op te lossen
  • Technisch inzicht
  • Humor en een vlotte babbel.
  • Je bent niet altijd voor het eten thuis, begint wel eens vroeg of bent laat thuis. Of bent wel eens een paar dagen weg, dus dat moet je wel willen. Maar het is ook wel eens leuk om met je collega’s op een buitenlandse klus te zijn hoor, daar krijg je goede collegiale banden van!
Kraan groen

Interessante blog?

topic image

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwtjes
Nieuwe Autolaadkraan voor 30 jarig jubileum
20 Juli 2022

Nieuwe autolaadkraan voor 30 jarig jubileum collega Jan

Afgelopen vrijdag hebben wij onze nieuwe autolaadkraan in ontvangst genomen. Deze prachtige bakwagen, een 500…

Werken én leren: Daan over zijn werk
28 Juni 2022

Werken én leren: Daan over zijn werk

Daan Meurs, 21 lentes jong, werkt nu bijna vier jaar bij Albert van de Scheur,…

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk
28 April 2022

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

Wist je dat 28 april door de Internationale Arbeidsorganisatie is uitgeroepen tot jaarlijkse ‘Werelddag voor…