Onze historie

De geschiedenis van Albert van de Scheur B.V. gaat terug tot 1909, als Albert van de Scheur geboren wordt. Vanaf zijn 11e is hij actief als transporteur en vervoert Albert van de Scheur met paard en wagen. Van de Scheur is een echte transportfamilie. Zo hebben ook de andere van de Scheur transportbedrijven een historie met ons bedrijf.

In 1928 werd onze eerste T-Ford gekocht voor fl. 150,-

In 1934 wordt het huidige Albert van de Scheur opgericht. Eerst samen met zijn broer Henk, maar vanaf 1937 kozen ze beiden hun eigen weg en richtte Henk zijn eigen transportbedrijf op.

In de oorlog werden alle auto`s gevorderd door de Duitsers. Al ons vervoer werd middels bakfietsen gedaan in die jaren. Na de oorlog werden filialen geopend in andere steden en het huidige van de Scheur logistics uit Vianen stamt vanuit het filiaal in Amsterdam, geopend in 1950 en overgenomen door zoon Gijs.

In 1975 neemt zoon Evert het bedrijf Albert van de Scheur over om vervolgens in 1990 zijn zoons te laten toetreden tot het bedrijf.

Vanaf 1997 is Johan van de Scheur directeur/eigenaar en hebben zijn broers hun eigen weg gekozen.

Vanaf 2017 is de 4e generatie bij Albert van de Scheur betrokken en wordt het bedrijf ingericht voor de volgende generatie en de volgende mijlpaal, het 100 jarig bestaan. 

Op 1 september 2020 is Johan van de Scheur met pensioen gegaan en is voor het eerst een directeur met een andere achternaam actief. Als schoonzoon is Peter Schoenmaker nu als 4e generatie actief en de huidige directeur van Albert van de Scheur.

Vandaag de dag bestaat ons bedrijf ruim 85 jaar. De afgelopen decennia is het bedrijf verder ontwikkeld tot totaal partner in transport en gespecialiseerd in industriële verplaatsingen.

Vanuit ons kantoor aan de Tweelingenlaan in Apeldoorn zijn wij u graag van dienst.